Kokcü, Idrissi en Karlsson in de race voor individuele UEFA-prijzen

Reacties

Voor Orkun Kokcü, Oussama Idrissi en/of Jesper Karlsson krijgt de succesvolle donderdagavond mogelijk nog een extra bijzonder tintje. De UEFA heeft het duo van Feyenoord en de aanvaller van AZ genomineerd voor individuele prijzen, die na iedere Europese week worden uitgereikt.

Kokcü, Idrissi en Karlsson in de race voor individuele UEFA-prijzen
© Pro Shots

Feyenoord maakte donderdagavond indruk tegen Shakhtar Donetsk (7-1) en aanvoerder Kokcü was een van de uitblinkers aan de kant van de Rotterdammers. De middenvelder is door de UEFA genomineerd voor de titel Speler van de Week in de Europa League. Zijn concurrenten zijn Casemiro van Manchester United, Jean Thierry Lazare Amani van Union Sint-Gillis en Antonio Adán van Sporting Portugal.

Idrissi maakte, net als Kokcü, twee goals tegen Shakhtar. Zijn tweede doelpunt (de 5-0) is genomineerd voor de prijs Goal van de Week in de Europa League. Idrissi heeft concurrentie van Marcus Rashford van Manchester United, Loïc Lapoussin van Union Sint-Gillis en Pedro Gonçalves van Sporting Portugal. Laatstgenoemde lijkt de favoriet te zijn.

AZ schakelde donderdag Lazio uit in de Conference League, mede dankzij een sterk optreden van Karlsson. De aanvaller maakt kans op de titel Speler van de Week in de Conference League. De Nederlandse doelman Bart Verbruggen van Anderlecht is een van zijn concurrenten; ook Gift Orban van AA Gent en Jarrod Bowen van West Ham United maken kans op de prijs.

Stemmen kan via de website van de UEFA:

Klik hier om te stemmen op de Speler van de Week in de Europa League. 

Klik hier om te stemmen op de Goal van de Week in de Europa League.

Klik hier om te stemmen op de Speler van de Week in de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.