Kokcü houdt dubbel gevoel over aan eerste 'echte' Klassieker

Orkun Kokcü had meer gehoopt van zijn eerste Klassieker met fans. De aanvoerder van Feyenoord zag tegen Ajax 'een moeilijke wedstrijd', waarin beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt (1-1).

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Ajax
Ajax

Kokcü gaf kort na afloop een eerste reactie aan ESPN. Welk gevoel hield hij aan de wedstrijd over? 'Dat is een beetje dubbel, eigenlijk, omdat ik niet kan zeggen dat we voetballend altijd beter waren', zei de middenvelder. 'Ik denk dat we wel de overhand hadden in de duels en vanuit moeilijke situaties toch nog kansen konden creëren. Maar dan valt die 1-1 in de tweede helft toch nog. Dat was wel zuur.'

In de eerste helft leek Feyenoord de zaken beter voor elkaar te hebben dan na rust. 'Maar het was heel de wedstrijd moeilijk voetballen', analyseerde Kokcü. 'Beide ploegen zetten hoog druk en vormden overal op het veld koppeltjes. In de eerste helft lukte het toch wel om daaronder uit te voetballen; in de tweede helft raakte de energie ook wat op, waardoor je het moeilijker krijgt.'

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen Feyenoord en Ajax vijf punten. 'Maar de andere ploegen komen er ook aan', waarschuwde Kokcü. Volgende week speelt de koploper uit tegen FC Twente, dat nu vier punten minder heeft. Tussendoor is er nog een midweekse speelronde, waarin Feyenoord het opneemt tegen NEC.