Kökçü geniet bij Benfica: 'Je voelt direct dat het een stap vooruit is'

Reacties

Orkun Kökçü heeft het uitstekend naar zijn zin bij Benfica. In zijn eerste maanden bij de club heeft de middenvelder al de bevestiging gevonden van de juistheid van zijn keuze voor de Portugese topclub.

Kökçü geniet bij Benfica: 'Je voelt direct dat het een stap vooruit is'
© Pro Shots

Kökçü werd in het afgelopen seizoen als aanvoerder van Feyenoord kampioen van Nederland en vertrok vervolgens naar de kampioen van Portugal. In de ploeg van Roger Schmidt is hij nu een vaste basisspeler. Afgelopen weekend maakte Kökçü zijn eerste doelpunt voor Benfica.

'Ik ben heel goed ontvangen', vertelde Kökçü maandagavond op het Eredivisie Gala, waar hij de prijs voor Speler van het Jaar in ontvangst nam. 'Je speelt met wereldtoppers. Ángel Di María, Nicolás Otamendi, dat zijn wel echt grote namen. Je voelt ook wel direct dat het een stap vooruit is.'

Waar zit dan precies het verschil? 'Feyenoord heeft ook echt wel een goede ploeg, maar je merkt gewoon dat Benfica een grotere club is dan Feyenoord', zei Kökçü. 'Vooral aan alles wat eromheen komt kijken, de faciliteiten zijn iets beter, dat vooral eigenlijk.'

ESPN had een compilatie gemaakt van het laatste seizoen van Kökçü bij Feyenoord. Bij het zien van de beelden werd de middenvelder emotioneel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.