Kogel door de kerk: Feyenoord en Martina helpen elkaar uit de brand

Reacties

De rentree van Cuco Martina in de Eredivisie is een feit. Feyenoord heeft bevestigd dat de verdediger tot het einde van dit seizoen wordt gehuurd van Everton. The Toffees hadden Martina tot voor kort nog gestald bij Stoke City.

Kogel door de kerk: Feyenoord en Martina helpen elkaar uit de brand

Martina speelde in Nederland voor RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en FC Twente, hij kwam ook uit in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2015 maakte de in Rotterdam geboren Martina de overstap van FC Twente naar Southampton, waar hij onder Ronald Koeman kwam te spelen. De twee werkten ook samen bij Everton.

Na het vertrek van Koeman bij The Toffees was de rol van Martina grotendeels uitgespeeld, en dus vertrok hij voorafgaand aan dit seizoen op huurbasis naar Stoke City. In het Championship stond hij zeventien keer in de basis, maar zijn laatste competitieminuten dateren alweer van 1 januari.

Zodoende helpen Feyenoord en de international van Curaçao elkaar nu uit de brand. Feyenoord was immers nog op zoek naar een extra verdediger, door de zware blessure die Eric Botteghin opliep in De Klassieker. Botteghin mist het restant van dit seizoen door een kniekwetsuur.

'Het is ontzettend triest voor Eric dat hij er zo lang niet bij kan zijn', zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord. 'Nu hij is weggevallen, zouden we eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie moeilijk op kunnen vangen. Dat ondervangen we met Martina, die in het verleden ook al bij ons op de radar stond, zeer ervaren en allround is, op alle posities in de verdediging kan spelen en bovendien de stad en de club al kent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.