Koevermans helpt PSV over dode punt tegen NAC

PSV leverde een slechte eerste helft af tegen NAC Breda. Invaller Danny Koevermans zorgde voor de ommekeer Eindhoven. PSV sleepte met tien man een 3-1 zege uit het vuur.

Koevermans helpt PSV over dode punt tegen NAC

Trainer Fred Rutten had ervoor gekozen Carlos Salcido op de reservebank te posteren. De Mexicaan speelde de afgelopen duels erg slordig en zorgde voor veel onrust. PSV maakte zonder Salcido echter ook veel fouten in de opbouw.

NAC bleef eenvoudig op de been en kwam zelfs op voorsprong. Edwin de Graaf liep weg bij Timmy Simons en passeerde doelman Andreas Isaksson met een beheerste schuiver. PSV kreeg in de persoon van Danko Lazovic een enorme kans op de gelijkmaker, maar de Serviër tikte de bal van dichtbij over.

Met de entree van Koevermans kantelde de wedstrijd. PSV zette meer druk en kwam vooral via de rechterflank gevaarlijk door. Koevermans profiteerde twee keer. Bij de 1-1 tikte de spits raak na een voorzet van Stanislav Manolev. Bij de 2-1 verzorgde Lazovic de voorzet en kwam Koevermans opnieuw voor zijn directe tegenstander.

Na de voorsprong slaagde PSV er niet in de wedstrijd simpel uit te spelen. Francisco Rodríguez beging ter hoogte van de middenlijn een harde overtreding en kreeg de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Roelof Luinge. De 2-2 van NAC bleef echter uit. Sterker nog, PSV counterde zich vlak voor tijd naar 3-1. Ibrahim Afellay was de maker van de goal.

Met acht punten klimt PSV naar de derde plaats en passeren de Eindhovenaren onder meer NAC. De Bredanaars zakten naar plaats vijf.

Bekijk hier al onze video's