Koeman ziet gelijke kansen Barça en PSG: 'Voor hen ook moeilijke loting'

Reacties

Ronald Koeman erkent dat het voor Barcelona een zware kluif zal worden om ten koste van Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De voormalig bondscoach van Oranje ziet echter zeker kansen voor zijn ploeg.

Koeman ziet gelijke kansen Barça en PSG: 'Voor hen ook moeilijke loting'
© Pro Shots

Koeman wist voor de loting al dat Barça vrijwel zeker een sterke tegenstander zou treffen, omdat het in de groepsfase als tweede eindigde achter Juventus. Met PSG is nu ook daadwerkelijk een tegenstander van formaat uit de koker gekomen, maar de oud-international denkt dat ze in Parijs ook niet blij zullen zijn met de loting. 'Het is ook voor hen moeilijk, want wij zijn ook een sterk team. Ik denk dat de kansen redelijk gelijk liggen.'

Met PSG treft Barcelona een ploeg die de laatste jaren flink investeerde in de selectie en dat afgelopen seizoen bijna zag worden beloond met een plek in de finale tegen Bayern München. 'In de laatste jaren heeft PSG veel geld uitgegeven om een team te hebben dat om de grote prijzen als de Champions League kan strijden en vorig seizoen bereikte het de finale. Maar wij willen daar ook staan. Ik verwacht een belangrijk en mooi duel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Barcelona het in de eigen competitie moeilijk heeft, heeft Koeman er vertrouwen in dat zijn ploeg in februari en maart goed partij kan bieden aan PSG. 'Het is een moeilijke loting, maar het is een fifty-fifty-wedstrijd', vertelde hij op het clubkanaal. 'Ze willen door in de Champions League, net als wij. Zij hebben geweldige spelers en wij hebben geweldige spelers. Het zal een aantrekkelijke wedstrijd worden, zowel in Barcelona als in Parijs.'

In Spaanse media gingen de gedachten natuurlijk meteen terug naar het seizoen 2016/17, toen Barça in de achtste finale tegen PSG terugkwam van een 4-0 achterstand door thuis met 6-1 te winnen. Zelf hebben de Catalanen de beelden van de legendarische Remontada al gedeeld op Twitter. Neymar was toen nog belangrijk voor Barça en zal nu dus enkele van zijn oude ploeggenoten treffen, fysieke tegenvallers daargelaten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Los van dat historische tweeluik troffen Barça en PSG al vaker in het miljardenbal. In het seizoen 2014/15 wonnen beide teams allebei één pouleduel, waarna de Catalanen in de kwartfinale duidelijk te sterk waren op weg naar de laatste CL-eindzege (1-3 en 2-0). Twee seizoenen daarvoor stootte Barça ook door naar de halve finale op basis van uitgoals (2-2, 1-1). De enige keer dat PSG doorging was in de kwartfinale 1994/95 (1-1 en 2-1), toen Koeman nog speler was van Barcelona.

'De enige die het nog probeerde bij Barcelona was Frenkie de Jong'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.