Koeman verliest in Trabzon ongeslagen status

Fenerbahçe heeft zijn eerste nederlaag geleden onder Erwin Koeman. Trabzonspor was op eigen veld te sterk voor de afgegleden topclub.

Trabzonspor
Trabzonspor
2 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Koeman kende als interim-coach van Fenerbahçe een voortvarende start. De opvolger van de ontslagen Phillip Cocu begon met een remise bij Galatasaray, waarna twee zeges werden geboekt. Op bezoek in Trabzon ging die ongeslagen status verloren.

Fenerbahçe kwam de eerste helft nog door zonder kleerscheuren. Dat was mede te danken aan doelman Harun Tekin, die in de 26ste minuut een strafschop van Hugo Rodallega stopte.

Het bleek uitstel van executie. Vijf minuten na rust had Trabzonpsor dan toch de voorsprong te pakken. Filip Novak kopte knap raak. Een kwartier voor tijd bezegelde José Sosa het lot van Fenerbahçe door in de counter de 2-0 te maken.

De aansluitingstreffer van Michael Frey kwam te laat voor de ploeg van Koeman, die moest constateren dat zijn spelers in de resterende acht minuten de gelijkmaker niet konden produceren. Het aluminium en doelman Ugurcan Çakir stonden de 2-2 in de weg.

Door de nederlaag blijft Fenerbahçe in de gevarenzone met slechts één punt boven de rode streep. Trabzonspor staat met zes punten meer zevende in de Süper Lig.