Koeman uit zorgen over volle voetbalkalender: 'Commercie is bepalend'

Reacties

Door de coronabreak krijgen ook de Nederlandse internationals het komende jaar te maken met een overvol programma. Ronald Koeman spreekt er zijn zorgen over uit.

Koeman uit zorgen over volle voetbalkalender: 'Commercie is bepalend'
© Pro Shots

De bondscoach schoof zondagavond aan bij de NOS, die onder meer berekende dat Matthijs de Ligt vanaf de herstart in Italië tot en met het begin van het EK liefst 82 officiële wedstrijden kan spelen. 'De spelers hebben amper vakantie en een korte voorbereiding. De grote clubs spelen dan Champions League in augustus en moeten dan direct door met het nieuwe seizoen. Ik maak me in algemene zin zorgen om voetballers die zoveel wedstrijden moeten afwerken', reageerde Koeman.

Wanneer de bondscoach begin september weer zijn eerste interlands met Oranje gaat afwerken, moet in Nederland de competitie nog beginnen. 'Dat is gek, de spelers uit de Eredivisie hebben dan vier maanden geen officiële wedstrijd gespeeld. Of ik daar rekening mee ga houden in mijn selectie? Daar denk ik wel over na, ik selecteer spelers op basis van ritme en fitheid', aldus Koeman.

Het drukke programma legt ook meer druk op de oefenwedstrijden die voor Oranje zijn ingepland. De mannen van Koeman nemen het komend seizoen tweemaal op tegen Polen, Italië en Bosnië-Herzegovina. 'Misschien zullen clubs ook eerder aangeven dat spelers klachten hebben dan ze eerder hebben gedaan. Het zit allemaal nog korter op elkaar', zegt Koeman.

'Spelers krijgen steeds minder rust, dat is al jaren zo, maar nu met corona wordt het wel heel extreem. 75 wedstrijden spelen zonder klachten en blessures is onmogelijk, dat kun je niet trainbaar maken. Maar ja, clubs in het buitenland vallen om als ze geen tv-geld krijgen. Commercie is bepalend, dat zie je steeds vaker. Je hoopt natuurlijk dat spelers af en toe rust krijgen en daardoor minder wedstrijden spelen, zodat we hopelijk minder blessures krijgen dan nu met het EK het geval was geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.