Koeman toont begrip voor gefluit van ontevreden Barcelona-fans

Reacties

Barcelona deed woensdag wat het moest doen, door te winnen van Dinamo Kiev. Toch waren de supporters in het Camp Nou niet tevreden. Ronald Koeman kon dat wel begrijpen.

Koeman toont begrip voor gefluit van ontevreden Barcelona-fans
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Na twee nederlagen uit de eerste twee speelronden had Barcelona een overwinning nodig en dat lukte. Een doelpunt van Gerard Piqué was voldoende voor de volle buit (1-0). Barcelona kreeg nog voldoende kansen op meer, maar ging daar niet goed mee om. Dit tot onvrede van een deel van de fans, dat na het laatste fluitsignaal geen feestje vierde, maar de spelers uitfloot.

Koeman kon ermee leven. 'Ik begrijp dat de mensen teleurgesteld naar huis gaan', zei hij na afloop. 'Zo denk ik er ook over. In een wedstrijd als deze, met de kansen die we hebben gekregen, moet je als Barcelona zijnde gewoon meer doelpunten maken. We waren superieur aan onze tegenstander, maar dan moet je de wedstrijd wel beslissen. We hadden na een uur al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan.'

'Ik ben blij met het werk van mijn spelers, maar niet hoe we met de kansen zijn omgegaan', vervolgde Koeman. 'Gelukkig waren we verdedigend gezien perfect en hebben we niets weggegeven. Deze overwinning houdt ons in leven in de Champions League. Natuurlijk waren er dingen die beter moeten, maar ik ben nu vooral tevreden met de dingen die wél goed zijn gegaan.'

Dankzij de overwinning kan Barcelona met een goed gevoel toewerken naar de Clásico van aankomende zondag. 'Of we die wedstrijd kunnen winnen? Natuurlijk, waarom niet?', stelde Koeman.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.