Koeman stoomt nieuwe lichting 'Golden Boys' klaar bij Barcelona

Reacties

Terwijl Barcelona overhoop ligt met het management van toptalent Ilaix Moriba, geeft trainer Ronald Koeman vier andere jongelingen de kans om zich in de kijker te spelen.

Koeman stoomt nieuwe lichting 'Golden Boys' klaar bij Barcelona

El Mundo Deportivo noemt ze al liefkozend 'De Golden Boys van Koeman'. Nico González, Álex Baldé, Yusuf Demir en Gavi vallen duidelijk in de smaak bij de oefenmeester, die het viertal volop bewierookte na de eerste twee duels in de voorbereiding. De jeugdspelers krijgen de komende periode de kans om aansluiting te vinden bij de A-selectie.

Dat komt de clubleiding van Barcelona niet slecht uit. De Catalanen willen graag een ervaren back-up voor Jordi Alba aan de selectie toevoegen, maar dat valt niet mee. De financiële situatie is zo penibel, dat de club alleen spelers kan aantrekken als het eerst zelf geld in het laatje brengt. Dat opent de deur voor spelers uit de jeugdopleiding, zoals Baldé. Met zijn goede prestaties verscheen de 18-jarige vleugelverdediger op de radar van Koeman. Overigens kan ook ex-Ajacied Sergiño Dest links achterin uit de voeten.

Naast Baldé krijgen ook controleur González, rechtsbuiten Demir en de pas zestienjarige aanvallende middenvelder Gavi de kans om zich te bewijzen. De ontwikkeling van de jeugdspelers, die worden klaargestoomd voor een toekomstige plek in het eerste elftal, wordt bij Barcelona toegeschreven aan KoemanDe Nederlander oogstte vorig seizoen al veel lof door de carrière van Pedri en Ilaix Moriba  te lanceren. Ook Óscar Mingueza, Raul Araújo en Francisco Trincão konden met wisselend succes op de nodige speeltijd rekenen.

Barcelona komt zaterdag weer in actie. In Duitsland wacht om 18.00 uur een oefenduel met VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.