Koeman stelt belangrijke voorwaarde voor Oranje-rentree Gravenberch

Reacties

Ronald Koeman nam voor de bekendmaking van de voorselectie van het Nederlands elftal contact op met Ryan Gravenberch. De middenvelder van Liverpool is er in de slotduels van de EK-kwalificatiereeks niet bij en kreeg van de bondscoach te horen waarom.

Koeman stelt belangrijke voorwaarde voor Oranje-rentree Gravenberch
© Ziggo Sport

Gravenberch zorgde begin dit seizoen voor irritatie bij de KNVB. De voormalig Ajacied wilde settelen in Liverpool en meldde zich in september af voor Jong Oranje. Dat kwam hem op een schorsing voor de volgende interlandperiode te staan. Die is inmiddels achter de rug. 'Dat vonden wij niet goed, maar dat is verleden tijd', blikte Koeman maandag bij Rondo terug op de absentie van Gravenberch.

Gravenberch begint de laatste weken steeds vaker in de basis bij Liverpool, maar vond zijn naam niet terug in de voorselectie van het Nederlands elftal. 'Nigel (de Jong, red.) is bij Liverpool geweest, maar ik heb voordat ik de voorselectie bekend heb gemaakt met hem gebeld om te vertellen dat hij niet op de lijst stond. Maar als hij zich zo door ontwikkelt zoals nu, gaat hij bij het Nederlands elftal komen', zo bood Koeman perspectief.

Meer spelen
'Maar ik heb gezegd dat ik voor de periode november het met zoveel mogelijk met de groep wil doen die het tot dusver heeft gedaan. Het is een middenvelder die als hij meer gaat spelen, absoluut in beeld is', aldus Koeman. 'Dat was hij ook bij Bayern München, maar als je ieder weekend zag dat hij niet of weinig speelde, dan is het niet logisch om hem te selecteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.