Koeman speelt met 8-0 zevenklapper PSV uit de boeken

Reacties

Ronald Koeman blijft vriend en vijand verbazen bij Southampton. Met de 8-0 overwinning op Sunderland verbrak hij niet alleen een clubrecord, maar zette hij ook een nieuwe persoonlijke mijlpaal neer.

Koeman speelt met 8-0 zevenklapper PSV uit de boeken

De achtklapper is namelijk Koemans grootste overwinning als hoofdtrainer aller tijden. Hij speelt daarmee de 7-0 zege met PSV op Sparta Rotterdam van 25 oktober 2006 uit de boeken.

Destijds was Jefferson Farfán met drie treffers de gevierde man. Deze keer speelden Graziano Pellè (twee treffers) en Dusan Tadic (vier assists) de hoofdrollen voor het team van Koeman. De Serviër schaart zich daarmee in een uniek rijtje met Dennis Bergkamp, José Antonio Reyes, Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor en Santi Cazorla, die allemaal vier assists verzorgden in één Premier League-wedstrijd.

Nieuw gezicht
Dat uitgerekend zijn eigen aankopen Southampton bij de hand nemen, moet voor Koeman een extra reden tot tevredenheid zijn. Na de zomerse leegloop - Koeman zag onder anderen Adam Lallana, Rickie Lambert, Luke Shaw en Dejan Lovren vertrekken - zijn het de twee oude bekenden uit de Eredivisie die het nieuwe Southampton een gezicht geven. The Saints doen mee in de kopgroep, terwijl een rol in de marge werd verwacht. Het onderstreept de enorme prestatie die Koeman aan de Engelse zuidkust levert.

Met de 8-0 overwinning kwam Koeman overigens dichtbij een absoluut record in de Premier League. De grootste overwinning aller tijden in die competitie is namelijk de 9-0 zege van Manchester United op Ipswich Town uit 1995.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.