Koeman roept geen vervanger op voor Koopmeiners

Reacties

Ronald Koeman heeft besloten geen vervanger op te roepen voor Teun Koopmeiners. Dat betekent dat de EK-selectie van het Nederlands elftal definitief uit 25 spelers bestaat.

Koeman roept geen vervanger op voor Koopmeiners

In navolging van Frenkie de Jong haakte dinsdag ook Koopmeiners geblesseerd af. Koeman verving De Jong door Ian Maatsen (lees hier waarom dat minder vreemd is dan het lijkt), maar voor Koopmeiners komt niemand in de plaats. Dat betekent dat Nederland een speler minder meeneemt dan dat de regels toestaan.

In april maakte Koeman zich juist nog hard om de EK-selecties uit te breiden van 23 naar 26 spelers. 'Als je deze periode ook weer ziet. Zó veel blessures... Je gaat richting het einde van het seizoen, daarin zal het alleen maar erger worden', zei de bondscoach toen. 'Als er één speler wegvalt, kan je al geen elf tegen elf meer spelen.'

Tegenvallers
Koeman kreeg onverhoopt te maken met tegenvallers. Acht spelers zijn niet beschikbaar voor het eindtoernooi in Duitsland. 'De puzzel wordt steeds makkelijker, want er blijven er steeds minder over. Misschien loopt er bij de Onder-16 nog een goede middenvelder rond?', lachte de bondscoach maandag na de overwinning op IJsland als een boer met kiespijn.

Poll Is het logisch dat Koeman geen vervanger voor Koopmeiners oproept?
  • Ja
  • Nee

Inmiddels is dus duidelijk dat voor Koopmeiners geen vervanger wordt ingevlogen. Met de huidige groep van 25 spelers gaat het Nederlands elftal het doen in Duitsland. Zondag staat het eerste groepsduel op het programma. In Hamburg neemt Oranje het dan op tegen Polen.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.