Koeman-opvolger na nieuwe dreun: 'Ik ben positief en optimistisch'

Reacties

Het ontbreekt bij Barcelona momenteel aan zelfvertrouwen. Dat is de conclusie van interim-trainer Sergi Barjuán, die na de volgende tik teleurgesteld en strijdbaar voor de Spaanse tv-camera's verscheen.

Koeman-opvolger na nieuwe dreun: 'Ik ben positief en optimistisch'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Alavés
Alavés

Ook in het eerste duel zonder Koeman op de bank, wist Barcelona absoluut niet te overtuigen. Tegen Alavés kwamen de Catalanen niet verder dan een 1-1 remise, ondanks een wondergoal van Memphis Depay. 'We hadden de controle over de wedstrijd en kregen kansen, maar het mocht niet zo zijn. We hebben geen beloning gekregen voor de gedane arbeid, en krijgen de goal tegen door een enkele kans', sprak Sergi na de wedstrijd.

Hij wilde overigens niet wijzen op de blessuregevallen van Barça. 'Het is wat het is. We hebben onze bank, we hebben ons B-team. We kunnen niet anders dan vooruitkijken. Nu moeten we herstellen, mentaal en fysiek. We moeten de spelers laten zien dat we op de juiste weg zijn. Zij zijn uiteindelijk degenen die voor progressie moeten zorgen. Ze zijn allemaal goed, ze moeten in zichzelf gaan geloven. Ik ben positief en optimistisch.'

Het is de vraag of Sergi nog lang op de bank zit. Naar verluidt staat Xavi klaar om het over te nemen.  'Wanneer de nieuwe trainer komt, doet me niets. We gaan ons gewoon voorbereiden op de komende duels en proberen de spelers op te lappen.' Overigens gaf Sergi ook een update over Sergio Agüero, die na een schrikmoment naar de grond ging.  'Hij zei dat hij duizelig was, ik heb gehoord dat hij naar het ziekenhuis is. Meer weet ik niet.' Barcelona meldde later dat Agüero last kreeg van zijn borst en naar het ziekenhuis is gegaan voor cardiologisch onderzoek. Ook Gerard Piqué viel uit met een blessure aan zijn rechterbeen, dat wordt verder onderzocht.

'Bedankt voor de steun'
Ook linksback Jordi Alba was teleurgesteld. 'Dit is een slecht punt. Alles minder dan drie punten is slecht voor Barça, kijkend naar de ranglijst is dit nog slechter. We hebben het geprobeerd, maar het is voor ons lastig om te scoren. We hadden veel aangevallen, maar niet veel grote kansen gekregen. Het moet beter, ik wil de fans in ieder geval bedanken voor hun steun in moeilijke momenten.' Die fans waren er overigens niet veel: er zaten zaterdag slechts 37.278 in Camp Nou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.