Koeman neemt Jong Oranje-bondscoach Reiziger mee naar het EK

Reacties

Ronald Koeman neemt Michael Reiziger mee als assistent naar het EK van aankomende zomer. Reiziger is de bondscoach van Jong Oranje en voegt zich tijdelijk bij de technische staf van het Nederlands elftal, zo heeft hij zelf bevestigd bij ESPN.

Koeman neemt Jong Oranje-bondscoach Reiziger mee naar het EK
© Pro Shots
Moldavië O21
Moldavië O21
0 - 3
Nederland O21
Nederland O21

Met de toevoeging van de vijftigjarige Reiziger gaat Koeman met drie assistenten op pad aankomende zomer. Hij werd al bijgestaan door zijn broer Erwin Koeman en Sipke Hulshoff. Reiziger zal plaatsnemen op de bank van Oranje in de groepsduels met Frankrijk, Oostenrijk en Wales/Polen.

Reiziger werd afgelopen zomer door de KNVB aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. Hij volgde Erwin van de Looi op. De 72-voudig international van Nederland was hiervoor onder meer assistent-trainer bij Ajax en Sparta, hoofdtrainer van Jong Ajax en bondscoach van Nederland Onder-21.

'Daar ben ik zeker heel blij mee', zei Reiziger voorafgaand aan het duel van Jong Oranje met Jong Moldavië. 'Ik ga mijn steentje bijdragen. Ik vertelde dat ik vrij was in de zomer en dat ik mee zou kunnen.'

Tijdens het EK wordt de staf van Koeman nog verder uitgebreid. Keeperstrainer Khalid Benlahsen gaat samenwerken met Patrick Lodewijks. Ook fysiektrainer Rick Rietveld, video-analist Roel de Liège, materiaalman Tom Slothouber en kok Bob Schoneveld komen het team tijdelijk versterken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.