Koeman legt uit waarom een fitte Wijnaldum een zekerheidje is

Reacties

Precies een jaar na zijn laatste interland maakt Georginio Wijnaldum weer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De routinier is door bondscoach Ronald Koeman meteen tot vice-captain gebombardeerd.

Koeman legt uit waarom een fitte Wijnaldum een zekerheidje is
© Pro Shots

Wijnaldum droeg op 29 maart vorig jaar tegen Duitsland voor het laatst het shirt van Oranje. Omdat de 32-jarige middenvelder bij Paris Saint-Germain weinig speelminuten maakte, viel hij vervolgens buiten de boot bij toenmalig bondscoach Louis van Gaal. In aanloop naar het huidige seizoen brak hij tot overmaat van ramp zijn scheenbeen.

Inmiddels is Wijnaldum helemaal hersteld en komt hij weer aan de bak bij zijn tijdelijke werkgever AS Roma. 'Het werd een zekerheid, omdat hij volledige wedstrijden ging spelen', legde Koeman zijn keus voor de controleur uit. 'Toen heb ik contact gehad en gezegd: als je weer gaat spelen, dan ben je nog steeds in beeld. Hij is fit en belangrijk voor de groep, ik ben blij dat hij terug is.'

Memphis
Koeman gaf bevestigend antwoord op de vraag of Wijnaldum achter captain Virgil van Dijk ook weer reserve-aanvoerder is. Beide aanvoerders bekleedden in de eerste periode van Koeman als bondscoach een cruciale rol. Dat geldt ook voor Memphis Depay, die sinds zijn transfer naar Atlético Madrid zijn topvorm nog niet heeft gevonden.

Worden zij opnieuw de kartrekkers in het Oranje van Koeman? 'Dat ligt aan de vorm en bagage van wedstrijden. Gelukkig is Memphis de laatste wedstrijden begonnen. Hij heeft wel een lange periode geen volledige wedstrijd gespeeld. Dat moe je meenemen. Beiden (Memphis en Wijnaldum, red.) zijn zeker nog spelers die van waarde kunnen zijn voor het Nederlands elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.