Koeman legt opvallende keuze voor invaller De Jong uit en roemt Messi

Reacties

Ronald Koeman moest zondag al vroeg wisselen in de uitwedstrijd van Barcelona tegen Real Betis. Verdediger Ronald Araujo viel uit, maar Samuel Umtiti was niet zijn vervanger. Koeman koos voor Frenkie de Jong, die hij eigenlijk rust wilde geven. Na de zege legde de trainer de keuze uit.

Koeman legt opvallende keuze voor invaller De Jong uit en roemt Messi
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 3
Barcelona
Barcelona

De Jong bleek voor Koeman de eerste keus om Araujo te vervangen. 'Ik heb graag een centraal duo met één rechtspoot en één linkspoot', verklaarde de trainer van Barcelona, die ook Sergiño Dest op de bank liet. Umtiti viel in de tweede helft pas in voor Sergio Busquets. 'Dest was zaterdag niet okselfris en kon daardoor niet zo lang spelen. We kozen voor Frenkie.'

De Jong zag er - net als de hele defensie van Barça - bij de 1-0 van Borja Iglesias niet goed uit, maar herstelde zich wel. Alle 81 passes die de Nederlander tegen Betis verstuurde kwamen aan. Statistiekbureau Opta rekende uit dat De Jong de eerste invaller is met zo'n hoog aantal succesvolle passes en een honderdprocentscore in La Liga sinds het seizoen 2005/06.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman hoopte De Jong net als Pedri en Lionel Messi rust te geven tegen Betis, maar alle drie moesten ze in actie komen. 'We wisselden wat met spelers die veel minuten maken. Door de blessure van Araujo ziet het er nog lastiger uit voor ons. We moeten vertrouwen halen uit de mentaliteit die we vandaag hebben getoond. Het was een lastige wedstrijd die we op karakter hebben gewonnen.'

Uiteindelijk had Koeman Messi dus toch nodig. 'Ik heb vooraf met hem gesproken en uitgelegd waarom hij op de bank begon. Hij kreeg even rust, maar als we hem nodig hadden, zou ik hem inbrengen. We stonden achter, dus dat achtte ik nodig. Binnen een paar minuten veranderde alles. Messi gaf alles vanavond', sprak Koeman. Messi scoorde binnen enkele minuten al en zorgde zo voor 1-1.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.