Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers meenemen naar EK

Reacties

Volgens directeur topvoetbal Nigel de Jong van de KNVB staan alle seinen op groen voor Ronald Koeman om 26 in plaats van 23 spelers te selecteren voor de EK-eindronde in Duitsland.

Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers meenemen naar EK
© Pro Shots

De UEFA-top vergaderde de afgelopen weken meermaals over de selectiegrootte van landen, nadat Koeman eind maart liet weten dat hij een selectie van 23 spelers te krap vindt. Diverse bondscoaches konden zich vinden in de oproep van de Nederlandse keuzeheer. De verwachting is dat de UEFA snel overstag gaat.

'In de wandelgangen hoorden we dat die regel er wel doorheen komt', aldus De Jong. 'De noodzaak leeft niet alleen bij ons, maar ook bij andere bonden.'

Het wordt het derde toernooi op rij waarin Oranje 26 spelers mee mag nemen, een regel die werd ingevoerd tijdens de coronacrisis, toen kalenders uitpuilden van alle inhaalwedstrijden en overbelasting meer dan ooit een hot topic werd.

Landen mogen straks alle selectieleden die niet in actie komen op de bank zetten. Tijdens het vorige EK en WK moest een aantal spelers nog op de tribune plaatsnemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.