Koeman kiest voor Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg gaat het seizoen in als eerste doelman van Ajax. Trainer Ronald Koeman geeft het Nederlandse talent de voorkeur boven Bogdan Lobont die nu voor een verhuur staat.

Koeman kiest voor Maarten Stekelenburg

Stekelenburg (21) en Lobont (26) kregen in de voorbereiding gelijke kansen. Ronald Koeman zei al vóór het Amsterdam Tournament zijn keuze te hebben gemaakt. Het vriendschappelijke toernooi zal de beslissing van de Ajax-coach alleen maar hebben bevestigd. Lobont maakte tegen Panathinaikos een blunder, terwijl Stekelenburg twee dagen later tegen Arsenal tot man of the match werd uitverkozen.

De keepers kregen donderdag de boodschap van Koeman. 'Ik doe niet onder voor Lobont en omdat ik jonger ben, heeft hij voor mij gekozen. Dat waren zijn woorden. Ik heb daarna met Bogdan gebeld maar kreeg hem niet te pakken. Vanmorgen feliciteerde hij mij en hebben we gepraat. Wat we hebben gezegd, ga ik niet vertellen, dat blijft onder ons', zei Stekelenburg op Ajax.nl.

Hoe de toekomst van Lobont eruit ziet is de vraag. Hans Vonk, die deze zomer werd overgenomen van SC Heerenveen, gaat fungeren als reservekeeper. Voor de Roemeense nationale doelman lijkt een (tijdelijk) vertrek uit Amsterdam de beste oplossing.

Ongeacht de beslissing had keeperstrainer Wil Coort al tijdens de voorbereiding gezegd dat de 'verliezer' verhuurd moet worden. 'Maarten is te goed voor Jong Ajax, dat heeft hij afgelopen seizoen bewezen. Hij blonk daar uit met twee vingers in zijn neus. En Bogdan is eerste keeper van Roemenië dus die zal ook elke week moeten spelen. Hans Vonk heeft in elk geval de ervaring en de kwaliteiten om af en toe te kunnen spelen als dat nodig mocht zijn', zei Coort half juli op de Ajax-website.

Bekijk hier al onze video's