Koeman in de bres voor Neymar: 'Hij, Messi en Ronaldo verdienen meer bescherming'

Reacties

Ronald Koeman vindt dat spelers zoals Lionel Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo meer bescherming verdienen van de scheidsrechters. Dat gaf de Barcelona-coach aan in aanloop naar het Champions League-duel van dinsdag met Paris Saint-Germain.

Koeman in de bres voor Neymar: 'Hij, Messi en Ronaldo verdienen meer bescherming'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Neymar is in elk geval dinsdag niet van de partij en mogelijk moet hij ook de return op 10 maart aan zich voorbij laten gaan. Iets wat Koeman jammer vindt. 'Om de beste wedstrijd te zien, wil je altijd de beste spelers op het veld hebben staan. Hopelijk is hij er over een paar weken weer bij om te kunnen zien wie het beste team is', zei de Nederlandse coach, die ook inging op het specifieke blessuregeval van Neymar en de kritiek die de Braziliaan daarop had gekregen. Neymar is namelijk steeds rond deze periode, waarin zijn zus jarig is, geblesseerd.

Koeman sprong in de bres voor de Braziliaan. 'Ik denk dat we dit soort spelers altijd moeten beschermen. Neymar, Messi, Cristiano: ze laten ons van het spelletje genieten. De scheidsrechters moeten ze ook beschermen, ook al is voetbal een contactsport. De scheidsrechters moeten beter aanvoelen wanneer iets een lelijke overtreding is.'

Neymar klaagde zelf eerder ook al over de manier waarop hij steeds wordt belaagd. 'Ik voel me soms ongemakkelijk door mijn manier van spelen, omdat ik dribbel en constant tikken krijg. Ik weet niet of ik het probleem ben of dat het ligt aan wat ik doe op het veld... maar het maakt me echt verdrietig. Nog verdrietiger vind ik het als ik hoor dat een speler, trainer of commentator zegt dat ik klappen verdien, alleen maar val, huil of een verwend kind ben', haalde Neymar uit naar zijn criticasters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.