Koeman heeft zorgen over productiviteit en over Clasie

Feyenoord-trainer Ronald Koeman is gematigd tevreden met de 1-0 zege die zijn ploeg zondagmiddag boekte op bezoek bij FC Utrecht. Door een goal van Sekou Cissé wonnen de Rotterdammers weliswaar het eerste competitieduel, maar het aantal gemiste kansen baart zorgen.

Ruben Schaken, Cissé, Guyon Fernandez en vooral Lex Immers hielpen de nodige kansen om zeep. 'De uitslag valt daardoor uiteindelijk te klein uit', vertelt Koeman.

Koeman is wel tevreden met het resultaat. 'Alleen het begin van de wedstrijd was moeilijk voor ons, maar na het doelpunt van Sekou Cissé zijn we niet meer in de problemen geweest. We hebben onszelf alleen wederom niet beloond door meer doelpunten te maken. Met name het moment met Lex Immers (omspeelde de keeper maar zag hoe zijn schot van de lijn gehaald werd, red.) kort na rust had een goal moeten zijn.'

Om de afronding te verbeteren wil Koeman de komende weken met de spitsentrainers Gaston Taument en Roy Makaay aan de slag gaan. 'Scorend vermogen kun je namelijk door training absoluut verbeteren. Door het overzicht en de rust te bewaren voor de goal, kun je daar al grote stappen in maken.'

Behalve de zorgen over de gemiste kansen zijn er bij Feyenoord ook zorgen over Jordy Clasie. De middenvelder moet woensdag in het oefenduel van Jong Oranje met Jong Italië verstek laten gaan vanwege liesklachten die hij overhield aan het duel in de Domstad. Uitsluitsel over zijn kwetsuur kon zondagmiddag nog niet gegeven worden, maar de jeugdinterland komt te vroeg. Feyenoord wil bovendien het risico niet nemen. Verliezend trainer Jan Wouters baalde van de openingsgoal van Cissé, waar buitenspel van Lex Immers aan vooraf ging. 'Dat bepaalt toch het hele wedstrijdverloop. Wij moeten daarna op jacht en waren te snel de bal kwijt. We willen dan het thuispubliek zo graag iets bieden, dat we onszelf nog wel eens voorbij lopen. Bovendien verzandden we te veel in het hanteren van de lange bal.' Foto: VI Images