Koeman heeft recordaankoop Sigurdsson eindelijk binnen

Reacties

Gylfi Sigurdsson maakt de overstap naar Everton. De club van Ronald Koeman betaalt zo'n vijftig miljoen euro voor de 27-jarige aanvallende middenvelder, die afkomstig is van Swansea City. Hij tekent voor vijf seizoenen.

Koeman heeft recordaankoop Sigurdsson eindelijk binnen

De IJslander was de laatste jaren de grote steunpilaar en smaakmaker voor de ploeg uit Wales. In drie seizoenen kwam hij tot 27 goals en 26 assists. Bij Everton krijgt hij naar alle waarschijnlijkheid een rol als hangende buitenspeler.

Sigurdsson is al de zevende directe versterking voor Koeman nadat hij eerder al Jordan Pickford, Cuco Martina, Michael Keane, Davy Klaassen, Wayne Rooney en Sandro Ramírez verwelkomde op Goodison Park. The Toffees gaven deze zomer al ruim 100 miljoen uit aan nieuwe spelers. Daar tegenover staat de verkoop van spits Romelu Lukaku voor 85 miljoen aan Manchester United.

Volgens Koeman is Everton met Sigurdsson een absolute topspeler rijker. 'Naar mijn mening hoort hij op zijn positie bij de beste spelers van de Premier League. Gylfi is vergelijkbaar met Rooney, een speler met veel kwaliteit die de Premier League goed kent. Bovendien krijgt hij een belangrijke rol bij onze standaardsituaties', zegt de manager op de Everton-site over zijn nieuwe vrijetrappenspecialist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.