Koeman heeft geen enkele twijfel over Memphis: 'Een speler voor Barcelona'

Reacties

Memphis Depay heeft in zijn eerste seizoen bij Barcelona precies gedaan wat hij moest doen. Dat meent Ronald Koeman, die trainer die hem naar Camp Nou haalde.

Koeman heeft geen enkele twijfel over Memphis: 'Een speler voor Barcelona'
© Pro Shots

De Oranje-international stapte in de zomer van 2021 transfervrij over van Olympique Lyon. Onder Koeman, die in oktober aan de kant werd gezet door de Catalaanse grootmacht, speelde Memphis veel. Uiteindelijk kwam hij afgelopen seizoen mede door blessureleed maar tot 37 optredens voor de Catalanen. Daarin was hij wel dertien keer trefzeker.

Waar zijn transfervrije komst vorige zomer een uitkomst was, gonst het rond Barcelona nu van de geruchten. Preses Joan Laporta wil niets liever dan Robert Lewandowski en Raphinha overnemen van Bayern München en Leeds United, hetgeen de toch al moordende concurrentie er voor Memphis alleen maar zwaarder op zou maken.

Toch meent Koeman dat Memphis thuishoort bij een club als Barcelona, vertelde hij bij de opening van een golftoernooi voor het goede doel aan Mundo Deportivo. 'Hij heeft bewezen een geweldige speler te zijn, dat is ook precies de reden dat we hem gehaald hebben. Het hangt er vanaf wat Xavi wil, maar voor mij is hij zeker een speler voor Barcelona. Zonder twijfel.' Zelf heeft Memphis ook al uitgesproken voor zijn kans te willen gaan in Camp Nou.

Onder Koeman groeide Memphis ook in Oranje al uit tot een van de belangrijkste spelers. Van de twintig interlands die Oranje onder Koeman speelde, in 2018 en 2019, was Memphis achttien keer van de partij. Daarin was hij tien keer trefzeker. Na het WK gaan de twee elkaar opnieuw zien bij Oranje, dan neemt Koeman het stokje immers weer over van bondscoach Louis van Gaal.

Koeman werd ook gevraagd naar een van de andere Oranje-steunpilaren die veelvuldig met een vertrek bij Barcelona in verband wordt gebracht. 'Ik heb veel contact met Memphis en Frenkie de Jong. Ik ken de situatie van Frenkie en hij heeft al gezegd te willen blijven, dat is het enige wat ik weet', zo hield Koeman zich over de middenvelder meer op de vlakte.

Poll (gesloten) Moet Memphis Depay eieren voor zijn geld kiezen en vertrekken bij Barcelona?
  • 78% Ja (540 stemmen)
  • 22% Nee (148 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.