'Koeman geeft goede voorbeeld en schiet Barça te hulp met salarisdeal'

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman is volgens Spaanse media akkoord gegaan met een gewijzigde salarisregeling. Dit doet hij om de club in geldnood tegemoet te komen. Barcelona hoopt dat de spelersgroep het voorbeeld van de trainer volgt.

'Koeman geeft goede voorbeeld en schiet Barça te hulp met salarisdeal'
© Pro Shots

Mundo Deportivo schrijft dat Koeman een deal heeft bereikt met de clubleiding om dertig procent van zijn huidige salaris naar het volgende seizoen te schuiven. Zo krijgt de Nederlandse coach dit seizoen wat minder aan salaris, waardoor Barça wat ruimer in de financiële middelen komt te zitten. Mede door de torenhoge salarissen van spelers komen de Catalanen serieus in de financiële problemen dit seizoen.

Volgens het Spaanse medium is Koeman van plan om aan de spelersgroep te vertellen wat hij besloten heeft. Daarmee hoopt de club dat de spelers het voorstel, dat de vertrekkende president Josep Maria Bartomeu eerder al op tafel legde, alsnog accepteren. Eerder dit seizoen gingen Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Gerard Piqué al akkoord met bovenstaande voorwaarden, als onderdeel van een nieuw contract bij de club.

Barça wordt hard geraakt door de coronacrisis. Niet alleen bleef het grootste stadion van Spanje leeg, ook het Barça-museum en de megafanshops moesten dicht. Mundo Deportivo schrijft dat Barça inmiddels een slordige 300 miljoen euro is misgelopen aan omzet en dat het salarishuis daarom drastisch naar beneden bij moet worden gesteld, al is het maar tijdelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.