Koeman: 'Gebrek aan doelpunten blijft RKC opbreken'

Voor RKC was de 0-2 nederlaag van zondag op eigen veld tegen Ajax de vierde verliespartij op rij. Volgens trainer Erwin Koeman breekt vooral het gebrek aan scorend vermogen de Waalwijkers op.

'We krijgen namelijk wel de kansen', analyseert Koeman. 'Een strafschop en nog twee grote kansen, daar hadden we er gewoon eentje van moeten maken. Het niet afmaken van de kansen is al het hele seizoen het probleem. Dat is frustrerend. Het blijft ons opbreken. Neem bijvoorbeeld Chevalier, die moet ook maar weer eens gaan scoren. Het is niet alleen vertrouwen, maar ook een kwestie van kwaliteit dat we zo weinig scoren.'

Robert Braber mocht het zichzelf aanrekenen dat RKC Ajax geen pijn deed. Hij miste een strafschop. 'Ik schoot die bal gewoon heel slecht in. Omdat ik vorige week in mijn vaste hoek wel raak schoot, besloot ik nu van hoek te wisselen. Dat had ik nooit moeten doen. Met een doelpunt hadden we Ajax nog zenuwachtig kunnen maken.'

Braber vond, net als Koeman, dat RKC in de tweede helft het slechte eerste bedrijf enigszins goedmaakte. 'Toen leverden we wel strijd, terwijl Ajax in de eerste helft heer en meester was. Het vertrouwen is er nu niet en dat komt natuurlijk ook door die slechte reeks. Punten pakken, dat is nu het enige wat we kunnen doen. Maar dat is al lastig zat.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.