Koeman-debutant verruilt Barcelona na 37 duels voor Portugal

Reacties

Nico González heeft de deur in Barcelona achter zich dichtgetrokken. De middenvelder vertrekt voor een bedrag van achtenhalf miljoen euro naar FC Porto.

Koeman-debutant verruilt Barcelona na 37 duels voor Portugal
© Pro Shots

In 2021 maakte de inmiddels 21-jarige middenvelder zijn debuut voor het eerste elftal van Barcelona. Toenmalig trainer Ronald Koeman liet hem niet alleen debuteren, maar gaf hem ook regelmatig een basisplek. In totaal speelde González 37 wedstrijden in het eerste van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen seizoen werd de Spanjaard al verhuurd aan Valencia. González had nog een contract tot de zomer van 2026, maar had weinig perspectief op een basisplaats. FC Porto ziet in hem een welkome versterking voor het middenveld. De Portugese club eindigde vorig seizoen als tweede in de competitie en speelt komend seizoen Champions League.

González tekent een contract tot medio 2028 in Portugal. Barcelona heeft een clausule laten inbouwen waardoor het recht heeft op veertig procent van de toegevoegde waarde bij een eventuele toekomstige transfer. Tot 30 juni 2025 kunnen de Catalanen hem voor dertig miljoen euro terugkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.