Koeman blijft nuchter onder slechte resultaten en toenemende druk

Reacties

Ronald Koeman kent tot dusver een moeizaam tweede seizoen bij Everton. Na het gelijkspel tegen Brighton & Hove Albion (1-1) bezetten The Toffees de zestiende plaats in de Premier League. Volgens de manager is hij inmiddels wel gewend aan de druk in de voetballerij.

Koeman blijft nuchter onder slechte resultaten en toenemende druk

Koeman leek in Brighton op weg naar een nederlaag, maar kwam door een strafschop van Wayne Rooney langszij. In de ultieme slotfase had Everton zelfs de kans om drie punten mee te nemen uit Zuid-Engeland. 'Gelukkig hebben we nog een punt gepakt', verklaarde Koeman tegenover Sky Sports. 'Ik denk ook dat wij recht hadden op dat punt, we waren het sterkere team. We waren goed in balbezit, maar misschien hadden we meer moeten creëren.'

'Na de 1-0 toonden we karakter, we hadden misschien zelfs de volle buit moeten grijpen', ging de manager verder. 'We zitten in een lastige situatie, maar we komen eruit en hebben er vandaag hard voor geknokt.' Volgens Koeman had Everton zelfs recht op nog een strafschop na een overtreding op Gylfi Sigurdsson. 'We klagen niet, de scheidsrechter heeft het goed gedaan.'

Door de teleurstellende resultaten neemt de druk op Koeman toe. Everton investeerde afgelopen zomer fors in nieuwe spelers, maar de resultaten vallen tot dusver tegen. The Toffees hebben bovendien een loodzwaar programma. In de komende twee competitiewedstrijden neemt de club uit Liverpool het op tegen Arsenal en Chelsea.

Koeman laat zich niet afleiden door de druk rondom zijn positie. 'Mijn gehele voetbalcarrière bestaat uit druk. Als er geen druk is van buitenaf, dan leg ik het mezelf wel op.' Donderdag wacht Everton eerst een Europa League-ontmoeting op Goodison Park met Olympique Lyon (21.05 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.