Druk op Koeman neemt toe na teleurstellend resultaat tegen Brighton

Reacties

Everton heeft de kwakkelende vorm in de Premier League een vervolg gegeven, dit keer werd er gelijkgespeeld tegen Brighton & Hove Albion: 1-1. Hoewel de verwachtingen dit seizoen erg hooggespannen zijn, bezet de formatie van Ronald Koeman de zestiende plaats in de Engelse competitie.

Druk op Koeman neemt toe na teleurstellend resultaat tegen Brighton

Bij Everton moest Davy Klaassen genoegen nemen met een plaats op de bank. Bij de thuisploeg was er wel een plek voor Davy Pröpper bij de eerste elf. Bij allebei de ploegen zat er een Nederlandse keeper op de bank, respectievelijk Maarten Stekelenburg en Tim Krul.

Lang bleef het 0-0 in Brighton, tot een late treffer van de thuisploeg in de 82ste minuut. De bal bleef hangen in het zestienmetergebied, waarna Anthony Knockaert de bal binnenschoot. Dit leek de genadeklap voor The Toffees, maar in de ultieme slotfase kwam de ploeg uit Liverpool alsnog langszij. Bruno Saltor maakte een overtreding op Dominic Calvert-Lewin en scheidsrechter Michael Oliver wees gedecideerd naar de stip. Wayne Rooney bleef ijskoud en schoot de penalty overtuigend binnen: 1-1.

Wayne Rooney benut een late strafschop.
Wayne Rooney benut een late strafschop.

Koeman leek zelfs nog met drie punten uit Brighton te vertrekken, maar een inzet van Kevin Mirallas werd gekeerd door doelman Mathew Ryan. Everton heeft na acht wedstrijden slechts acht punten. Everton investeerde dit seizoen fors in nieuwe spelers, maar tot dusver vallen de resultaten erg tegen. In de komende weken spelen The Toffees tegen Arsenal en Chelsea, voor Koeman wordt het dus nog een zware klus om de boel weer op de rit te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.