Koeman: 'Als we zondag zo spelen, vrees ik het ergste'

Reacties

Erwin Koeman is ondanks een 1-0 zege bij De Graafschap geenszins tevreden met het optreden van zijn ploeg in het eerste play-off-tweeluik. Zijn collega Jan Vreman ziet nog kansen om ten koste van RKC de finale om een ticket voor de Eredivisie te bereiken.

Koeman: 'Als we zondag zo spelen, vrees ik het ergste'

'We hebben geluk gehad. Ik ben blij met het resultaat. Dat is alles', luidde de korte analyse van Koeman voor de camera's van FOX Sports, om vervolgens zijn blik op het duel toch iets te duiden. 'We voetbalden niet. Deze week waren we heel duidelijk geweest: we wisten waar tegen De Graafschap de ruimtes zouden liggen, maar we trapten de bal iedere keer maar lukraak naar voren. Er zat een paar jongens absoluut niet in de wedstrijd.'

'Met hun kick and rush-voetbal  en goede koppers werd het een paar keer zeer gevaarlijk. Met het resultaat kan je tevreden zijn, maar als we zondag zo spelen… Dan vrees ik het ergste. Wij kunnen met grotere cijfers van De Graafschap winnen, maar dan moet je wel uit een ander vaatje tappen. De Graafschap zal zich nog niet verloren achten, we zullen écht nog aan de bak moeten.'

Of doelpuntenmaker Sander Duits, hij trof doel met een fraaie vrije trap, kan spelen zondag is nog de vraag. Hij kampt met hamstringklachten. 'Hij zou in principe niet gespeeld hebben, na rust hebben we hem moeten wisselen.  Hij had last. Laten we  hopen dat hij het zondag haalt', aldus Koeman.

Waar er bij Koeman teleurstelling was over het spel van zijn ploeg, was er bij Vreman frustratie over het resultaat. 'Teleurstellend. Uit de wedstrijd zelf kunnen we wel veel halen in aanloop naar zondag. Dan moeten we hetzelfde kunnen brengen. Maar in de eindfase, rond de zestien, moeten we het beter doen. In de vorige wedstrijden scoorden we wel, dat lieten we vandaag na,. Ook al kregen we daar de kansen voor. Gezien de verhoudingen op het veld was het een onverdiende nederlaag. We moesten er gewoon meer uit halen. 'Kansloos acht Vreman zijn ploeg in Waalwijk niet. 'Het is natuurlijk niet onmogelijk', besluit hij op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.