Duits bezorgt RKC benauwde zege bij De Graafschap

RKC Waalwijk heeft op De Vijverberg een eerste stap gezet richting lijfsbehoud. De ploeg van trainer Erwin Koeman won nipt bij De Graafschap (0-1).

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer in Doetinchem, waar de thuisclub RKC onder druk zette. En dat leverde ook kansen op voor De Graafschap, maar het niet mee. Binnen een kwartier kwamen de bezoekers enorm goed weg toen Ted van de Pavert op de lat kopte en doelman Arjan van Dijk met een knappe redding voorkwam dat Vincent Vermeij de rebound binnenschoot.

Niet veel later was Vermeij opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar dit keer kopte hij een voorzet van Milan Massop net naast. In de 31ste minuut was het wél raak, maar aan de andere kant. Aanvoerder Sander Duits (foto) schoot een vrije trap prachtig binnen, waarmee hij RKC de voorsprong bezorgde. Daarna groeide Van Dijk in de wedstrijd, want De Graafschap bleef jagen op een doelpunt. Een kwartier voor tijd had hij een geweldige redding in huis om opnieuw Vermeij van scoren te houden.

Het bleef uiteindelijk 0-1, ook omdat Romeo Castelen kort voor tijd een enorme kans miste namens de bezoekers, waardoor RKC Waalwijk - dat in de Eredivisie als zestiende eindigde - uitstekende papieren heeft om de finaleronde van de play-offs te bereiken. In eigen huis moeten de Brabanders het karwei zondag afmaken tegen De Graafschap.