Koele Keane niet onder de indruk van zijn records

Reacties

De Ier Robbie Keane brak zaterdag met een hattrick eigenhandig het verzet van Gibraltar in de EK-voorronden, pakte daarmee een paar records, maar deed daar na afloop behoorlijk nuchter over.

Koele Keane niet onder de indruk van zijn records

De veredelde amateurs van Gibraltar waren voor Ierland een heerlijk doelwit om zich eens lekker op uit te leven. Door voor de rust drie goals in twaalf minuten te maken en er daar na de pauze in elf minuten tijd vier aan toe te voegen, kwam de teller voor de ploeg van Martin O'Neill terecht op 7-0.

Met name aanvoerder Robbie Keane voelde zich prima. Al na achttien minuten schoot hij zijn derde binnen, en loste daarmee Marco van Basten (in 1990 tegen Malta een hattrick na 23 minuten) af als maker van de snelste hattrick ooit in de EK-kwalificatie. Keane is met 21 doelpunten nu bovendien topscorer aller tijden in die EK-kwalificatie, de Deen Jon Dahl Tomasson en Hakan Sükür uit Turkije daarmee achter zich latend.

'Leuk, maar ik had het niet in de gaten', hield Keane zich na afloop op de vlakte. 'Over een paar jaar kijk ik er waarschijnlijk wel anders naar, maar nu ga ik me er niet druk over maken', aldus de speler van Los Angeles Galaxy die nu met 65 goals voor zijn land veertiende staat op de ranglijst van topscorers aller tijden qua interlandgoals, samen met de Ivoriaan Didier Drogba.

Over de 7-0 tegen Gibraltar deed hij eveneens koeltjes. 'Dat mag je verwachten tegen een ploeg als dit, anders gaan mensen aan je twijfelen. Maar we hebben precies gedaan wat we wilden.' Dinsdag neemt Ierland het op tegen Duitsland, maar in Ierland gaat het gerucht dat de 34-jarige Keane dan op de bank moet beginnen. 'Wat de bondscoach ook beslist, ik steun hem volledig. Duitsland is wereldkampioen, maar wij hebben een prima selectie. We gaan het ze daar echt wel moeilijk maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.