Koelbloedige Kluivert weer belangrijk voor Valencia in degradatiestrijd

Justin Kluivert heeft Valencia maandagavond voor een nederlaag behoed. Dankzij een rake penalty van de 23-jarige aanvaller leverde het thuisduel met Rayo Vallecano uiteindelijk nog een punt op.

Valencia
Valencia
1 - 1
Rayo Vallecano

Zo was Kluivert wederom belangrijk in de strijd tegen degradatie. In de vorige thuiswedstrijd tegen Osasuna (1-0) groeide de van AS Roma gehuurde vleugelspits nog uit tot matchwinner. Daarna kon hij een afgetekende nederlaag tegen Atlético Madrid niet voorkomen, maar na de interlandperiode stond Kluivert er direct weer toen zijn ploeg hem nodig had.

Valencia moest tegen Rayo Vallecano al vroeg in de achtervolging, nadat Santi Comesaña in de negende minuut de score had geopend. Kluivert was een kwartier later al dicht bij de gelijkmaker met een schot tegen de paal. Tien minuten voor tijd volgde een herkansing toen de bal op de stip ging en de ex-Ajacied benutte de penalty ijzig kalm.

De vijfde competitiegoal van Kluivert leverde Valencia zo een belangrijk punt op in de strijd tegen degradatie, ook omdat doelman Giorgio Mamardashvili in de slotfase nog een cruciale redding in huis had op een schot van invaller Salvi. Mede door die save verlaat de ploeg van Rubén Baraja voorlopig de degradatiezone in La Liga, maar het gevaar is nog niet geweken.