Kocaman: 'Win voor je familie, maar vooral voor Kuijt'

Aykut Kocaman is van plan Dirk Kuijt een cadeautje te geven. De trainer van Fenerbahçe wil donderdag ten koste van Benfica tot de Europa League-finale doordringen zodat Kuijt de finale in eigen land kan spelen.

Kocaman: 'Win voor je familie, maar vooral voor Kuijt'

Daarvoor moet het de 1-0 thuiszege verdedigen in Lissabon. Tijdens de groepstraining riep Kocaman zijn spelers bij elkaar om de spelers te motiveren. Hij richtte zich speciaal tot Kuijt. 'We naderen het einde. Win voor jezelf, je familie, je carrière, maar vooral voor Dirk Kuijt. We kunnen hem een cadeautje geven: de finale in eigen land', zo tekent de Turkse krant Fanatik op. De eindstrijd vindt op woensdag 15 mei plaats in Amsterdam.

Schopt Fenerbahçe het tot De Arena, dan heeft Kuijt (32) de kans zijn verloren Champions League-finale goed te maken. Met Liverpool speelde hij in 2007 zijn enige finale voor clubteams tot nu toe. Ondanks een doelpunt van de Nederlander was AC Milan in Athene met 1-2 te sterk.

Tijdens de persconferentie toonde Kocaman respect voor Benfica. 'Het is een zeer sterke tegenstander. Als je de voor- en nadelen van de heenwedstrijd tegen elkaar wegstreept, lijken wij er wel beter voor te staan. Maar dat zij thuis spelen, maakt de kansen weer gelijk.'

Bovendien kan Kocaman in de return geen beroep doen op drie basiskrachten. Raúl Meireles is geblesseerd en Mehmet Topal en Pierre Webó zijn geschorst. 'We doen er alles aan de finale te halen', aldus de trainer.

SowVoor aanvaller Moussa Sow telt mee dat Fener niet eerder een Europese hoofdprijs in de wacht heeft gesleept. In Turkije kreeg alleen rivaal Galatasaray dat voor elkaar, toen in 2000 Arsenal (met Dennis Bergkamp en Marc Overmars) na strafschoppen opzij werd gezet in de UEFA Cup-finale.

'De halve finale bereiken is geweldig voor de club', stelt hij op de website van de FIFA. 'Voor de club, de fans en voor Turkije is het bijzonder. We gaan er alles aan doen de finale te bereiken en waarom zouden we het toernooi niet kunnen winnen?'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen