KNVB zwicht: gedoogconstructie FC Emmen en EasyToys in de maak

Reacties

De KNVB en FC Emmen naderen een schikking in de zaak rond het hoofdsponsorschap van EasyToys. Na een gesprek tussen de Drentse club, de voetbalbond en de Eredivisie CV wordt het sponsorreglement van het betaald voetbal tijdens de eerstvolgende algemene vergadering in december opnieuw besproken met alle clubs. De KNVB en Emmen werken daarnaast aan een voorlopige oplossing.

KNVB zwicht: gedoogconstructie FC Emmen en EasyToys in de maak
© Pro Shots

De Drenten willen EasyToys, groothandel in erotische artikelen, als hoofdsponsor. De KNVB haalde daar vorige week een streep door, maar kreeg vervolgens een golf van kritiek over zich heen. FC Emmen wil de situatie in overleg oplossen. De KNVB stelde zich aanvankelijk onvermurwbaar op, maar was bereid om de zaak deze dinsdag alsnog te bespreken.

In december komt het shirtsponsorschap op de agenda tijdens de algemene ledenvergadering betaald voetbal. De KNVB meldt dat er tot die tijd een voorlopige invulling komt van het shirtsponsorschap van Emmen met EasyToys. De Drentse club wil de toezeggingen van de bond eerst op papier hebben om dit te bespreken met EasyToys. Emmen houdt de optie van een gerechtelijke procedure open. 'Vanzelfsprekend zullen wij enkel instemmen met een oplossing die bevredigend is voor zowel EasyToys als FC Emmen', meldt de club.

De verwachting is dat Emmen en de KNVB met een gedoogconstructie komen die tot de algemene vergadering geldt, waarna de samenwerking met EasyToys alsnog volledig kan worden uitgerold. Met de deal tussen Emmen en EasyToys is een half miljoen euro per jaar gemoeid. De shirts met de naam van het bedrijf op de voorkant gingen overigens als warme broodjes over de toonbank bij Emmen.

Directeur betaald voetbal Eric Gudde reageert op de ophef rond de afgekeurde sponsordeal van FC Emmen. 'Ook wij hebben de maatschappelijke discussie meegekregen die is ontstaan. We hebben daarom afgesproken om invulling te geven aan deze discussie en het huidige sponsoringreglement opnieuw met alle clubs te bekijken. Dat zal op de eerstvolgende AVBV in december gebeuren. Daar zullen we met z'n allen spreken over welke sponsoruitingen we reglementair willen toestaan in het betaald voetbal. Hierbij willen we de reglementen zo duidelijk mogelijk hebben en open normen die nader moeten worden ingevuld door het bestuur voorkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.