KNVB zet streep door competities amateurvoetbal bij senioren

Reacties

De competities in het amateurvoetbal voor de senioren zullen definitief niet afgemaakt worden. De KNVB heeft die beslissing daags na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge genomen.

KNVB zet streep door competities amateurvoetbal bij senioren
© Pro Shots

Dinsdag werden de coronamaatregelen grotendeels verlengd, waardoor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet meer zullen worden hervat. Er zal geen promotie en degradatie plaatsvinden: de indeling voor het seizoen 2021/22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidige voetbaljaar.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode, waarin zonder beperkingen getraind kon worden, van vier tot vijf weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.