KNVB wijst UEFA op protocol na blessure Gakpo

Reacties

De KNVB heeft een 'notitie' gemaakt voor de UEFA naar aanleiding van het feit dat arbiter Andrew Madley geen medici het veld op liet komen bij de blessure die Cody Gakpo vrijdag opliep tijdens het duel met Letland.

KNVB wijst UEFA op protocol na blessure Gakpo
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Zaterdag haakte Gakpo af vanwege 'klachten, passend bij een hersenschudding', opgelopen tijdens het treffen in Riga. Arnaut Danjuma vervangt de PSV'er in de selectie. De UEFA en FIFA zijn de afgelopen jaren meer gaan letten op het beschermen van spelers die hoofdblessures oplopen.

'Zij moeten de protocollen nakijken of ze niet de dokter op het veld hadden moeten laten komen. We hebben een notitie gemaakt. Dat is niet zo'n grote zaak, maar het is wel belangrijk', aldus Van Gaal zaterdag tijdens de persconferentie voor het treffen met Gibraltar van maandag.

'De UEFA en de FIFA hebben in hun protocol staan dat de dokter ruimte moet krijgen om een en ander te constateren bij een 'breinongeluk'. Wij hebben pas toen hij het veld verliet kunnen constateren dat hij duizelig was en verward sprak. Dat hoort anders te gaan. Ik greep zelf in. In alle eerlijkheid: ook om Noa Lang te brengen.'

Lees hier terug wat Louis van Gaal zondag meldde op zijn persconferentie:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.