KNVB verplaatst ook Feyenoord - AZ: Eredivisie-weekend zonder topvier

Reacties

Het uitkleden van de vierde speelronde in de Eredivisie gaat verder. Na Ajax en PSV komen ook AZ en Feyenoord volgende week niet in actie, zo maakt de KNVB vrijdagochtend bekend.

KNVB verplaatst ook Feyenoord - AZ: Eredivisie-weekend zonder topvier

Feyenoord en AZ zouden op zondag 25 augustus om 16.45 uur tegenover elkaar staan in De Kuip. Dit duel is op verzoek van de clubs echter verzet naar donderdag 26 september. Feyenoord en AZ plaatsten zich allebei voor de play-offronde van de Europa League en hebben door deze verplaatsing een volle week de tijd om zich voor te bereiden op de returnwedstrijden in deze voorronde.

Eerder op de vrijdag werd al bekend dat PSV - FC Groningen naar woensdag 25 september gaat. Op diezelfde dag wordt ook Ajax - Fortuna Sittard gespeeld. Het betekent dat de vier Nederlandse deelnemers aan Europees voetbal volgende week niet in actie komen in competitieverband.

De aanvangstijd van PEC Zwolle - Sparta Rotterdam op zondag 25 augustus verschuift van 14.30 naar 16.45 uur. Dit is om in de nieuwe situatie de wedstrijden over de dag te kunnen spreiden. Dit is voorafgaand aan het seizoen zo afgesproken tussen de Eredivisie CV en de zendgemachtigden.

Wedstrijd Oude datum Nieuwe datum
PSV - FC Groningen zaterdag 24 augustus woensdag 25 september, 18.30 uur
Feyenoord - AZ zondag 25 augustus donderdag 26 september, 20.00 uur
PEC Zwolle - Sparta zondag 25 augustus, 14.30 uur zondag 25 augustus, 16.45 uur

Er worden ook een paar wijzigingen doorgevoerd in de vijfde speelronde. PSV zou eigenlijk op zaterdag 31 augustus op bezoek gaan bij RKC Waalwijk, maar dit duel gaat nu naar zondag 1 september. Aanvangstijdstip is 20.00 uur. Vitesse - AZ gaat op 1 september van 14.30 uur naar 16.45 uur.

In de laatste voorronde van de Europa League speelt AZ tegen Royal Antwerp, treft Feyenoord Hapoel Beer Sheva en moet PSV zien af te rekenen met Apollon Limassol. De drie Nederlandse ploegen beginnen op 22 augustus met een thuiswedstrijd en gaan op 29 augustus op onbekend terrein proberen om de klus te klaren. Ajax probeert ten koste van APOEL Nicosia de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers spelen op dinsdag 20 augustus eerst uit; de return in Amsterdam is op woensdag 28 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.