Europees succes PSV zorgt voor uitgeklede speelronde in Eredivisie

Reacties

Nu PSV de play-offronde van de Europa League heeft bereikt, wordt de competitiewedstrijd tegen FC Groningen verplaatst. Het zorgt volgende week voor een uitgeklede speelronde in de Eredivisie.

Europees succes PSV zorgt voor uitgeklede speelronde in Eredivisie

De thuiswedstrijd van PSV tegen FC Groningen stond voor zaterdag 24 augustus op het programma. Al voor de tweede wedstrijd tegen FK Haugesund van donderdagavond hadden de Eindhovenaren bij de KNVB het verzoek ingediend om deze wedstrijd bij Europees succes te verplaatsen, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op de tweede wedstrijd tegen Apollon Limassol. Dit duel staat voor donderdag 29 augustus op de rol.

De afspraak met alle Eredivisie-clubs is dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal door de KNVB worden ingewilligd, mits er verder geen bezwaren zijn van lokale autoriteiten. Dat is niet aan de orde en dus zal PSV - FC Groningen worden verplaatst naar woensdag 25 september. 

Naast PSV komt ook Ajax volgende week niet in actie. De Amsterdammers spelen in de play-offronde van de Champions League tegen APOEL Nicosia en verplaatsten hun competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (thuis) al naar 25 september. 

Het is onduidelijk of ook AZ en Feyenoord hun competitiewedstrijd van volgende week willen verplaatsen. De Alkmaarders en Rotterdammers bereikten net als PSV de play-offronde van de Europa League en spelen, volgens het competitieprogramma, op zondag 25 augustus in De Kuip tegen elkaar. Dit duel begint om 16.45 uur.

De KNVB gaf woensdag al meer uitleg over wijzigingen in het competitieschema:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.