KNVB trots op reactie van spelers na racisme in Dordrecht

Reacties

De KNVB is trots op hoe de spelers van FC Dordrecht en MVV vrijdagavond hebben gereageerd, nadat de wedstrijd was stilgelegd vanwege racistische spreekkoren richting Dordrecht-verdediger Seydine N'Diaye. De voetbalbond veroordeelt het wangedrag in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

KNVB trots op reactie van spelers na racisme in Dordrecht
© Pro Shots
FC Dordrecht
FC Dordrecht
3 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

N'Diaye hoorde aan het einde van de wedstrijd apengeluiden en reageerde als vanzelfsprekend woest. Hij kreeg het aan de stok met de meegereisde MVV-fans en haalde boos verhaal bij de grensrechter. Vervolgens beende hij naar de kleedkamer, om niet meer terug te komen.

Scheidsrechter Richard Martens legde de wedstrijd stil en na de onderbreking kwamen de spelers, zonder N'Diaye, terug het veld op om een knielgebaar te maken tegen racisme. 'Dat idee kwam van de spelers', zegt Dordrecht-trainer Michele Santoni tegen ESPN. 'Zij vonden dit de beste manier om het af te sluiten. Hoe het met Seydine gaat? Hij is nu rustig. Maar het is moeilijk, want je moet in zijn schoenen staan om het helemaal te kunnen begrijpen. Ik vind het jammer dat dit soort dingen gebeurt.'

De KNVB heeft zaterdag in een verklaring op de website gereageerd op de gebeurtenissen van vrijdagavond. 'Voetbal verbindt in Nederland miljoenen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden', schrijft Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB. 'Die verbindende kracht maakt het voetbal uniek maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. Daarom moeten we met iedereen die van voetbal houdt racisme en discriminatie veroordelen en bestrijden.'

'Het is walgelijk, kwetsend en schadelijk en hiervoor is geen plek in het voetbal. Wij zijn trots op de reactie van de spelers', sluit Van Leeuwen af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.