KNVB trakteert 'Sparta-held' Veenhoven op flinke schorsing

Reacties

Sparta Rotterdam moet het de komende drie duels zonder Mark Veenhoven doen. De middenvelder kreeg tegen FC Groningen een rode kaart en moet hiervoor brommen.

KNVB trakteert 'Sparta-held' Veenhoven op flinke schorsing

In de blessuretijd van het duel in Rotterdam haalde Veenhoven invaller Lars Veldwijk neer met een forse tackle. De spits van de noorderlingen was op weg naar het doel, maar werd door de Spartaan vroegtijdig gestopt. Dit leverde hem een rode prent op van scheidsrechter Bas Nijhuis. Veenhoven liet na afloop weten dat het publiek en zijn medespelers blij waren met de overtreding, die voorkwam dat de Groningers in scoringspositie kwamen. 'Ik heb niet zo vaak rode kaarten gepakt, maar met deze was het publiek erg blij. Dat was mooi', zo liet hij na afloop weten aan RTV Rijnmond. Sparta won het duel uiteindelijk met 2-1.

De aanklager betaald voetbal boog zich over de overtreding en kwam maandagochtend met een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Club en speler hebben het voorstel geaccepteerd, zo lieten de Rotterdammers weten via hun officiële kanalen.

Veenhoven mist door de rode kaart de duels met SC Heerenveen, Willem II en FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.