KNVB toont beelden rondom reanimatie in duel tussen PSV en Ajax

Reacties

De KNVB heeft beelden naar buiten gebracht van het handelen van de arbitrage bij een reanimatie op de tribune tijdens de topper tussen PSV en Ajax. Te zien is dat Danny Makkelie dankzij het publiek snel kan reageren en de wedstrijd stil besluit te leggen.

KNVB toont beelden rondom reanimatie in duel tussen PSV en Ajax
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

Te horen is hoe Makkelie via zijn headset ingefluisterd wordt dat er een hartstilstand heeft plaatsgevonden op de tribune. 'Er werd gereanimeerd op de tribune. Dat is een bijzondere situatie. Uit respect stoppen we het spel', is te horen.

'Ik had in eerste instantie niet direct door wat er aan de hand was', zegt Makkelie bij ESPN. Na signalen op de tribune kreeg de arbiter echter de ernst van de situatie mee. 'Ik zag wel het publiek van PSV het gebaar maken: stop de wedstrijd, stop de wedstrijd.'

Makkelie is blij met de reactie van het publiek. 'Dat vind ik een buitengewoon signaal van het publiek, omdat zij onderkende dat er iets ernstigs aan de hand was. Ik kreeg van mijn assistent Erwin Blank door dat er een reanimatie was gestart op de tribune. Dan stop je de wedstrijd, omdat het voor het publiek daaromheen best veel impact heeft.'

Later blijkt de reanimatie gestaakt. Makkelie licht onder andere Joey Veerman in over de situatie. Ook is de snelle handelswijze van de medici van beide teams te zien. De supporter in kwestie maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.