KNVB straft Buijs en Kozakken Boys hard na tv-interviews

Reacties

De KNVB heeft Danny Buijs een schorsing van drie maanden opgelegd naar aanleiding van het geven van drie tv-interviews na afloop van het bekerduel van Kozakken Boys met AZ.

KNVB straft Buijs en Kozakken Boys hard na tv-interviews

'In de interviews wordt Buijs door journalisten aangemerkt als trainer, en dat zint de KNVB niet', schrijft de club op haar website. De bond legt Kozakken Boys bovendien een boete van duizend euro op. Buijs, op papier de assistent van Arie Schep, is niet in het bezit van de het diploma UEFA A, en mag dus volgens de KNVB-regelementen niet naar voren treden in de media.

Op basis daarvan legt de voetbalbond hem met ingang van 24 februari een functieontzegging van drie maanden op. Dit houdt in dat Buijs zich op wedstrijddagen niet in de kleedkamer mag bevinden en voor en tijdens de wedstrijd geen contact mag hebben met het team.

De club uit Werkendam lag dit seizoen al eerder in de clinch met de KNVB. De bond zette de club uit het bekertoernooi na het opstellen van de niet speelgerechtigde Madjer Lukoki in het duel met HBS (2-1 winst). Na hoger beroep mocht Kozakken Boys toch in het toernooi blijven voor het duel met AZ (1-3 verlies).

Kozakken Boys heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.