KNVB pakt Kozakken Boys thuisduel met AZ af

Reacties

Topklasser Kozakken Boys is uit het KNVB-bekertoernooi gezet. De club uit Werkendam is schuldig bevonden aan foutief administratief handelen. Daardoor bekert HBS verder en wacht die ploeg een thuisduel met Eredivisionist AZ.

KNVB pakt Kozakken Boys thuisduel met AZ af

Kozakken Boys is bestraft voor het in eerste instantie ontbreken van aanvaller Madjer Lukoki (foto, links) op het wedstrijdformulier. Hoewel de ploeg met 2-1 te sterk was voor de collega-amateurs en in de koker werd gestopt voor de achtste finales van het bekertoernooi, wordt de regerend kampioen van de Topklasse Zaterdag nu uit de programmering geschrapt.

In de vierde ronde van het landelijke bekertoernooi wachtte de club een thuiswedstrijd tegen AZ. Het duel, dat staat gepland op 16 december, zal nu niet meer in Werkendam, maar in Den Haag plaatsvinden. HBS neemt het ticket voor de achtste finales namelijk over als verliezer van het onrechtmatig verklaarde duel.

Beroep
'Het bestuur beraadt zich over de verdere stappen', valt te lezen op de clubsite van Kozakken Boys. De KNVB meldt in een verklaring dat de club geen beroep aan kan tekenen tegen deze straf. 'De aanklager betaald voetbal vroeg tijdens het onderzoek aan de reglementscommissie een uitspraak te doen over de interpretatie van het KNVB Beker Reglement', staat in de verklaring van de voetbalbond. 'De reglementscommissie stelt dat binnen de spelregels van het betaald voetbal spelers altijd voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier moeten staan. Uitspraken van deze commissie zijn voor de clubs, KNVB en alle andere leden bindend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.