KNVB start vooronderzoek naar uitspraken RKC'ers Kramer en Vaessen

Reacties

De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van Michiel Kramer en Etienne Vaessen. Het RKC Waalwijk-duo uitte zondag hun grote onvrede over de late strafschop van PSV. Club en spelers moeten verklaringen opsturen naar de KNVB, daarna wordt bekeken of er een zaak is of niet.

KNVB start vooronderzoek naar uitspraken RKC'ers Kramer en Vaessen
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC leek zondag op weg naar een knappe remise in het Philips Stadion, maar in de 95ste minuut ging het nog mis. Hans Mulder werkte de bal weg uit de doelmond, maar raakte het hoofd van Xavi Simons met zijn hooggeheven been. Arbiter Serdar Gözübüyük wees resoluut naar de strafschopstip en werd niet teruggefloten door de VAR. Cody Gakpo benutte de penalty en bezorgde PSV zo alsnog de zege.

Achteraf was de woede bij RKC groot. Aanvoerder Michiel Kramer en doelman Etienne Vaessen spraken zich uit bij ESPN. 'Ik vind dit een topclubpenalty. En ik vind ook dat we hier iets aan moeten doen. Misschien moeten we oud-profs bij de VAR zetten. Het is ongekend', foeterde Vaessen. 'Ik zou de scheidsrechter en de VAR voor drie weken schorsen', voegde hij daaran toe bij de NOS.

Kramer was, direct na afloop, ook woedend. 'Het is een achterlijke beslissing, het is gewoon een goedmakertje voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij heeft geen moment voor ons gefloten. Het is een regelrechte schande dat hij hier zo fluit', zei de spits.

Die uitspraken krijgen dus mogelijk nog een staartje. Er is een vooronderzoek gestart. Aan de hand van de Waalwijkse verklaringen zal worden bepaald of er een zaak komt met een mogelijke (voorwaardelijke) schorsing als gevolg. RKC hervat zaterdag de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.