KNVB overlegt dinsdag over gevolgen voor betaald voetbal

Reacties

Het is nog onduidelijk wat de verscherpte en verlengde maatregelen die maandagavond door de overheid zijn aangekondigd precies betekenen voor het Nederlandse voetbal. Mattijs Manders, algemeen directeur van de Eredivisie, laat weten dat er dinsdag overleg gevoerd zal worden.

KNVB overlegt dinsdag over gevolgen voor betaald voetbal
© Pro Shots

De Nederlandse overheid heeft besloten om sociale bijeenkomsten tot en met 1 juni te verbieden. Hier vallen ook voetbalwedstrijden onder, waardoor alles erop wijst dat er in de aankomende tien weken zeker nog niet gevoetbald zal worden. De KNVB heeft dit nog niet bevestigd.

Dinsdag overlegt de bond met de koepelorganisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie over het hoe nu verder moet in de competities. Er moeten nog acht speelronden afgewerkt worden, plus inhaalduels en normaal gesproken ook play-offs. De UEFA wil dat de Europese competities op 30 juni afgerond zijn.

Eerder deze maandag liet KNVB-voorzitter Just Spee aan de NOS weten dat de bond drie scenario's ziet: 'De eerste is: we spelen de competitie uit, met publiek. Het scenario dat daarna komt, is uitspelen, maar voor een deel zonder publiek. Als dat ook niet lukt, dan kom je in een situatie dat je wedstrijden moet schrappen. Dat moet je dan intelligent doen, want dan ga je regels veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen', aldus de voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.