KNVB maakt transferbalans op na rustige slotdag: nét geen record, ondanks crisis

Reacties

Nu de zomerse transferdeadline is verstreken, maakt de KNVB de balans op. Het was een relatief rustige Deadline Day, maar toch viel er bijna een record te noteren.

KNVB maakt transferbalans op na rustige slotdag: nét geen record, ondanks crisis
© Pro Shots

Hét absolute klapstuk van de slotdag was dinsdagavond de spectaculaire stunt van PSV, dat Mario Götze (ex-Borussia Dortmund, -Bayern München en -Die Mannschaft) wist vast te leggen. Het slotwoord in deze window was echter voor TOP Oss, dat om exact 23.59 uur (op het allerlaatste moment dus) Youri Loen wist vast te leggen. Dat was de 661ste transfer van deze periode, hetgeen nét geen record betekent. Vorig jaar werden er 670 overschrijvingen genoteerd, het meeste ooit. Dat aantal werd dit jaar dus bijna gehaald, ondanks de coronacrisis.

Wat eveneens opvalt is het contrast tussen transfers van spelers die binnen ons land van club wisselden, en spelers die vanuit een andere competitie hun weg richting de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie vonden. De KNVB meldt dat er nog nooit zo veel spelers vanuit het buitenland naar Nederland toe kwamen: 211 stuks. Vorig jaar waren dat er bijvoorbeeld slechts 177. Daartegenover staat een bijzonder laag aantal binnenlandse transfers. De 229 geregistreerde overschrijvingen is het laagste aantal sinds 2013, toen de teller op 227 bleef steken.

Tot slot laat de bond weten dat het een bijzonder rustige slotdag was, de rustigste in de afgelopen jaren. 'Dat komt doordat de transfermarkt in veel andere landen al was gesloten - en er dus geen spelers van Nederland naar een club in die landen kon worden overgeschreven', aldus de KNVB. De reden dat de markt in Nederland pas dinsdag sloot: er is gekozen om de deadline gelijk te trekken met het moment waarop de clubs hun spelerslijsten moesten inleveren voor de Europa League en Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.