KNVB in contact met Booy over rol als assistent bij Oranje

Reacties

Foeke Booy is één van de kandidaten om als assistent van Danny Blind aan de slag te gaan bij het Nederlands elftal. De werkloze trainer, die bij Sparta Rotterdam al eens samenwerkte met Blind, heeft reeds contact gehad met de KNVB.

KNVB in contact met Booy over rol als assistent bij Oranje

De voetbalbond koos uiteindelijk voor Ruud Gullit, maar kwam er met de oud-topvoetballer niet uit. Wellicht komt Booy nu weer in beeld. 'Ik heb daar met Hans van Breukelen contact over gehad, absoluut. Dat was wel voor het verhaal-Gullit. Gullit was toen ook in beeld en dan zie je dat men toch voor een naam gaat', aldus Booy tegen FOX Sports.

'Maar uiteindelijk zie je dat het niet is wat iedereen er wel van had verwacht. Ik heb geen flauw idee of ze bij mij terugkomen. Mij is beloofd dat de KNVB iets laat weten, ook als ik het niet ga worden. Ik zou er wel heel veel zin in hebben. Ik heb mijn tijd genomen om even afstand te nemen en dat is goed geweest. Ik ben er nu weer klaar voor en dan het liefst in Nederland, niet in het buitenland', maakt Booy duidelijk.

De in maart 2015 bij Go Ahead Eagles ontslagen Booy hoeft in ieder geval geen clausule in zijn contract die een vertrek bij Oranje mogelijk maakt, iets dat wel een eis was van Gullit en de reeds vertrokken Dick Advocaat. 'Bij Oranje is het zaak dat ze aan je denken, maar ook dat er continuïteit en vooral loyaliteit is. Het mag geen duiventil worden, daar is niemand bij gebaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.