KNVB hoopt eind april weer fans in de stadions te zien

Reacties

De KNVB hoopt dat er eind april weer supporters kunnen worden toegelaten bij de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Het is de bedoeling dat alle duels uit een bepaalde speelronde onderdeel worden van een grootschalige pilot van de overheid, zo meldt het ANP.

KNVB hoopt eind april weer fans in de stadions te zien
© Pro Shots

Onlangs was er in de Johan Cruijff Arena al een groot fieldlab-experiment bij de interland tussen Nederland en Letland. Daarvoor werd er al getest met supporters op de tribunes bij NEC - De Graafschap en Almere City FC - SC Cambuur. De hoop is nu dat er in het laatste weekend van april in alle stadions supporters naar binnen gelaten mogen worden: uiteraard in beperkte aantallen.

Aankomend weekend wordt in de Eredivisie de 29ste speelronde afgewerkt; volgende week ligt de competitie stil vanwege de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse. Daarbij kunnen geen fans aanwezig zijn. Vervolgens hoopt de KNVB dat de competities hervat kunnen worden met supporters in de stadions.

De bond liet twee weken geleden al weten dat de Nederlandse profclubs snakten naar de terugkeer van fans op de tribunes. 'De weg naar publiek in de stadions ligt open en we zijn hier klaar voor', stelde de KNVB. 'Alle spelers en clubs en de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB kunnen niet wachten om weer supporters in de stadions te horen. Zoals eerder gezegd: betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.