KNVB gooit nu wel vroegtijdig alles eruit

Reacties

Het winterse weer heeft ook invloed op het programma van maandag in Nederland. Na de twee afgelastingen van zondag in de Eredivisie, is ook door de drie Jupiler League-duels van maandagavond een streep gezet.

KNVB gooit nu wel vroegtijdig alles eruit

Zondag werden de duels Sparta Rotterdam-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast vanwege de flinke laag sneeuw.

Omdat de omstandigheden maandag niet veel beter zijn, werd eerst al het duel tussen FC Oss en NEC afgelast. Dat was overigens al een inhaalduel, omdat het vrijdag ook al niet door ging vanwege het weer. Later besloot de KNVB ook Jong AZ Alkmaar-Cambuur en Jong Ajax-FC Den Bosch af te gelasten. De clubs laten weten dat er nog geen duidelijkheid is over de inhaaldatum.

In tegenstelling tot bij de duels in de Eredivisie weten de fans van Oss en NEC en bij de overige duels van vanavond nu tijdig dat het duel niet doorgaat. Bij de twee Eredivisie-duels waren al veel fans aanwezig in het stadion of op weg daarnaartoe. Vrijdag was dat bij de eerste afgelasting tussen Oss en NEC ook het geval. De KNVB heeft inmiddels laten weten de hele situatie van zondag flink te gaan evalueren, samen met een afvaardiging van de fans.

De KNVB legt uit de ontwikkelingen van zondag inderdaad mee te hebben genomen in dit besluit. 'Zondag ontstond onduidelijkheid rondom de afgelastingen in de eredivisie, waardoor supporters lange tijd niet wisten waar ze aan toe waren. De KNVB realiseert zich dat die situatie voor niemand plezierig was. De weersverwachting voor maandagmiddag is dat het meer en langduriger gaat sneeuwen, in vergelijking met zondag. Omdat het winterweer zondag al z’n sporen heeft nagelaten zal de situatie van de velden flink verslechteren. Daarom is besloten de duels nu al uit het programma te halen. De wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland.'

De KNVB laat tevens weten al met een schuin oog naar het midweekse programma te kijken. 'De situatie rondom de betaald voetbalwedstrijden van dinsdag wordt dinsdagochtend per geval bekeken. Hier zal op een later moment meer duidelijkheid over komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.