KNVB en Van de Looi in gesprek over een nieuw contract

Reacties

De KNVB en Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi praten al enige tijd over een nieuw contract. Volgens ingewijden gaat het om een verbintenis tot aan het EK van 2023. De verwachting is dat er snel witte rook komt.

KNVB en Van de Looi in gesprek over een nieuw contract
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
6 - 1
Hongarije O21
Hongarije O21

Van de Looi verblijft momenteel in Hongarije, waar Jong Oranje het EK Onder-21 speelt. Na twee gelijke spelen tegen Roemenië (1-1) en Duitsland (1-1) moeten de beloften winnen om uitzicht te houden op de kwartfinale.

Voor het toernooi is er door de KNVB al met Van de Looi gesproken over een langere aanstelling. De voormalige trainer van FC Groningen en Willem II is sinds de zomer van 2018 eindverantwoordelijk voor Oranje Onder-21. Voor het eerst sinds 2013 wisten de Oranje talenten zich weer eens te plaatsen voor een eindtoernooi.

Met de nieuwe verbintenis zou Van de Looi zich tot aan het EK van 2023 conformeren aan de KNVB. Het volgende EK vindt plaats in Roemenië en Georgië. Op dat toernooi is tevens een startbewijs voor de Olympische Spelen te verdienen. Van de Looi wil op dit moment niet ingaan op de contractperikelen en zich volledig focussen op het duel met gastland Hongarije.

Kritiek
Van de Looi kreeg alle credits nadat hij zich wist te kwalificeren voor het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië, maar nu de resultaten en het spel wat tegenvallen, is er veel kritiek. Zijn 4-2-2-2 formatie ligt onder vuur evenals de keuzes voor de voorste vier. Voorafgaand aan het duel met de Hongaren ging hij vooral in op de kritiek op Dani de Wit.

'Dani is heel belangrijk geweest voor ons de kwalificatie, hij was de topscorer met tien goals', legde Van de Looi uit. 'Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeuren en vindt daar wat van. Dat mag ook. Het feit dat er kritiek is geeft aan dat we het verwachtingspatroon hoog hebben gelegd. Dan hebben we aan de voorkant iets goed gedaan. We zijn weer op een EK waardoor er veel mensen naar ons spel kijken en daar dus ook iets van vinden. Als je meerdere goede spelers hebt, dan zijn er ook meerdere opties om uit te kiezen. Als ik Dani niet opstel vragen mensen: waarom passeer je je topscorer van de hele kwalificatiereeks? Die discussies zijn er altijd.'

Tegen Duitsland begon Jong Oranje met De Wit en Justin Kluivert. De twee pure nummer negens, Brian Brobbey en Myron Boadu begonnen op de bank. Is het geen optie om met die twee voorop te starten? 'Er zijn allerlei opties die in ons hoofd zitten, dat is duidelijk', besloot Van de Looi. 'We hebben een aantal mogelijkheden daarin. We hebben Justin Kluivert voorin, we hebben Dani de Wit die voorin én op het middenveld kan spelen, we hebben ook nog Brian en Myron.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.